Hasar Durumunda Yapılacaklar

A. Kasko Hasar Prosedürü

Şirketimizden geçerli bir kasko poliçeniz olması durumunda, kaza anında yapılması gerekenler aşağıda bilgilerinize sunulmuştur.

1- 01/04/2008 tarihinden itibaren, maddi hasarlı trafik kazasına karışan taraflar, aralarında anlaşma sağlamaları halinde, aşağıda örneği bulunan kaza tespit tutanağını kendileri düzenleyip, olay yerinden ayrılabileceklerdir.

Ancak, anlaşma sağlanamaması durumunda, yetkili mercilere başvurularak, kaza tespit tutanağı ve alkol raporu tanzim ettirilmesi gerekmektedir.

Aşağıdaki durumlarda, kaza tespit tutanağının, kazaya karışan sürücüler tarafından düzenlenmemesi gerekmekte ve yetkili mercilerin çağrılması zorunlu tutulmaktadır.

  • Sürücü belgesiz motorlu araç kullanılıyorsa veya yetersiz sürücü belgesi ile motorlu araç kullanılıyorsa
  • Sürücüde yaş küçüklüğü varsa
  • Sürücüde alkol veya akıl sağlığı şüphesi varsa
  • Kazaya karışan araçlardan biri veya daha fazlası kamu kurumlarına ait ise
  • Kamu kurumlarına ait eşyada zarar meydana gelirse
  • Trafik Kazasında sadece 3. kişilere ait eşyalara zarar gelirse
  • Kazaya karışan araçlardan birinin veya birkaçının trafik sigortası yok ise
  • Trafik kazası ölüm ve/veya yaralanma ile sonuçlanmışsa

 

2- Aracın, meydana gelen hasardan dolayı hareket edemez durumda olması halinde, (hususi-binek, hafif ticari) 212 346 0 666 numaralı telefondan MAPFRE GENEL SİGORTA Yol Yardım Hizmetleri vasıtasıyla 7 gün 24 saat çekici hizmeti alabilirsiniz.

3- Aracın yürür durumda olması halinde, poliçeyi yaptırmış olduğunuz acentenize ya da iletişim bölümünde yer alan telefonlardan genel müdürlük, bölge müdürlükleri ve Genel Servislere ihbarda bulunarak, hasar dosyası açtırılıp, eksper talep edilmesi gerekmektedir.

4- Aracın hasarını tespit için görevlendirilen ekspere, kaza ile ilgili polis tutanağı, alkol raporu, araç ruhsatı, sürücü ehliyeti ve araç sahibi banka hesap bilgileri mutlaka verilmelidir.

5- Aracınızdaki hasar "CAM KIRILMASI" ise, 7 gün 24 saat 212 315 01 83 numaralı telefondan OTO CAM hizmeti alabilirsiniz. OTO CAM hizmetimiz aracılığıyla anlaşmalı servis ağını kullanan müşterilerimizin, 2.hasarına kadar hasarsızlık indirimi bozulmayacak, 3.hasarda hasarsızlık indirimi yanacaktır.

Bu sistemi kullanmayan müşterilerin, ilk cam hasarlarında dahi hasarsızlık indirimi yanacaktır. Bu sistemi kullanmayan, %50 ve %60 hasarsızlık indirimine sahip müşterilerimizin, hasarsızlık indirimi 1.hasarda bir kademe aşağı çekilecek, ikinci hasarda yanacaktır.

6- Bu sayfada, belirtilen evraklar dışında, dosya durumuna göre, ek belgeler de tarafınızdan talep edilebilecektir.

B. Trafik Hasar Prosedürü

Trafik kazası sonrası zarar gören sayın müşterilerimiz;

Şirketimize Trafik Sigorta Poliçesi ile sigortalı bir aracın, kusurlu bulunarak, size ya da aracınıza zarar vermesi durumunda yapılması gerekenler aşağıda bilgilerinize sunulmuştur.

1- 01/04/2008 tarihinden itibaren, maddi hasarlı trafik kazasına karışan taraflar, aralarında anlaşma sağlamaları halinde, aşağıda örneği bulunan kaza tespit tutanağını kendileri düzenleyip, olay yerinden ayrılabileceklerdir. Ancak, anlaşma sağlanamaması durumunda, yetkili mercilere başvurularak, kaza tespit tutanağı ve alkol raporu tanzim ettirilmesi gerekmektedir. Aşağıdaki durumlarda, kaza tespit tutanağının, kazaya karışan sürücüler tarafından düzenlenmeyip, yetkili mercilerin çağrılması zorunludur.

  • Sürücü belgesiz motorlu araç kullanılıyorsa veya yetersiz sürücü belgesi ile motorlu araç kullanılıyorsa
  • Sürücüde yaş küçüklüğü varsa
  • Sürücüde alkol veya akıl sağlığı şüphesi varsa
  • Kazaya karışan araçlardan biri veya daha fazlası kamu kurumlarına ait ise
  • Kamu kurumlarına ait eşyada zarar meydana gelirse
  • Trafik Kazasında sadece 3. kişilere ait eşyalara zarar gelirse
  • Kazaya karışan araçlardan birinin veya birkaçının trafik sigortası yok ise
  • Trafik kazası ölüm ve/veya yaralanma ile sonuçlanmışsa

2- Hasar halinde, genel müdürlük ve bölge müdürlüklerimize ihbarda bulunarak, hasar dosyası açtırılıp eksper talep edilmesi gerekmektedir.

3- Aracınızda hasar meydana gelmesi halinde, aracı bir servise çekerek, kaza ile ilgili polis tutanağı, varsa ifade tutanakları, her iki araca ait ruhsat, her iki sürücüye ait ehliyet fotokopileri ile alkol raporlarını hazır bulundurmanız gerekmektedir.

4- Şirketimize yapılacak yazılı, sözlü tüm başvurularda ve araç ekspertizlerinde, hak sahiplerinin adres, telefon ve banka hesap bilgilerinin şirketimize ya da görevli ekspere bildirilmesi gerekmektedir.

5- Trafik kazası sonucu yaralanmanız halinde, kaza ile ilgili tüm evraklara ek olarak, tedavi masraflarınıza ilişkin fatura asılları ve doktor raporlarını şirketimize gönderilmelidir.

6- Olayda "vefat" meydana gelmesi halinde, kaza ile ilgili tüm evraklara ek olarak, veraset ilamı, nüfus kaydı, gelir belgesi, sosyal güvenlik kurumlarından bağlanan gelirlere ilişkin belgeleri şirketimize gönderilmelidir.

7- Trafik kazası sonucu, kalıcı maluliyet durumu meydana geldi ise, kaza ile ilgili tüm evraklara ek olarak, kalıcı maluliyet oranını bildirir sağlık kurulu raporu ve gelir belgesini şirketimize gönderilmelidir.

8- Bu sayfada, belirtilen evraklar dışında, dosya durumuna göre, ek belgeler de tarafınızdan talep edilebilecektir.